GM intra in faliment

Este oficial,General Motors, cel mai mare constructor auto al lumii pana in 2008 si un simbol al industriei din SUA, va intra astazi sub protectia legii falimentului.


General Motors va intra in faliment luni, compania americana care nu mai devreme de anul 2007 era pe prima pozitie in clasamentul vanzarilor si reprezenta simbolul industriei auto nationale de peste Ocean urmand sa se prabuseasca sub greutatea propriilor sale erori de management si a datoriilor.
Jurnalistii de la Detroit Free Press intr-un editorial din numarul de astazi:"Falimentele GM, Chrysler si ale tuturor celorlalte companii auto afectate de criza economica mondiala sunt doar tranzitii, nu lichidari".
Statul american ii va acorda constructorului, ca ajutor de restructurare, suma de 30.1 miliarde de dolari, urmand sa primeasca in schimb 60% din actiunile companiei. In plus, guvernul Canadei va primi si el 12 procente din actiunile GM, anuntat ca va aloca in schimbul acestora alte 19.5 miliarde de dolari. Pana in acest moment, General Motors a mai "inghitit" 19.4 miliarde de dolari sub forma de ajutor.
Desi sumele sunt enorme, administratia prezidentiala din SUA a anuntat ca nu are de gand sa transforme compania americana intr-una de Stat.

2 comentarii:

Tony spunea...

a. da? sa intre :))

Anonim spunea...

nu imi pasa de ei:))))

Trimiteți un comentariu